🥣Vhodná je i kombinace ovesných vloček s jinými druhy obilovin či ořechovými moukami, strouhaným kokosem či semínky – obohatí kaši o živiny a zdravé tuky, sníží GI ovesných vloček, množství sacharidů a navýší sytivost.
🥥 Tuky je možné přidat i ve formě oříšků, semínek či ořechových másel.
🥛 Pro krémovou konzistenci je nutné přidat tekutou složku, kterou může být voda, (kokosové/ořechové) mléko.
Za mne jsou kaše chutnější s nejrůznějšími mléky, které zároveň dodají i specifickou chuť. Samozřejmě se tak navýší i kalorická hodnota a pokud potřebuješ trochu ubrat, pak je voda vhodnější. Takovým fajn kompromisem je kombinace vody a mléka (jedno, jestli kravského nebo rostlinného).
Každé jídlo, tedy i kaše by mělo obsahovat dostatek bílkovin, které lze do kaše přidat ve formě – jogurtu/ tvarohu, vejce (pozor, ať se ti nesrazí) či proteinového prášku.
Myslím, že tvaroh či řecký jogurt jsou do kaše výborné, protože dodají krémovost i chuť.
Chuť je subjektivní a každý dává přednost jiným chutím. Můžeš vyzkoušet ty, které nejvíce osloví tebe. Chuť kaši dodá třeba ovoce, perníkové koření, kakao, skořice, čokoláda aj.
Vyzkoušej některý z receptů:
RECEPT NA CUKETOVU KAŠI
RECEPT NA DÝŇOVOU KAŠI
RECEPT NA SEMÍNKOVOU KAŠI