Fit mom, happy son

OMÁČKA Z PAPRIK S LUČINOVÝM KNEDLÍKEM A KRŮTÍM KARBANÁTKEM

Víťa je „omáčkový“. Miky tak úplně ne, musí mu omáčka hodně chutnat, aby ji jedl a s touhle se mu trefím do chutě. 

Omáčky založené primárně na zelenině jsou skvělým způsobem, jak obohatit jídelníček o zeleninu. Žádné zahušťování moukou není potřeba, s tím si poradí zelenina. 

Já nejsme úplně omáčková, takže první omáčku, kterou jsem připravovala… byla pro Vítka, takže ve 30ti letech? Tak to jsem byla dost stará 🙂 Vlastně jsem do té doby ani nikdy nebyla u přípravy omáčky, takže jsem neměla tušení, z čeho se připravuje 🙂 Proto jsem taky žila v domnění, že „kuře na paprice“ je přece omáčka z paprik, to je jasný. No, ale ono ne. Ale já ji z paprik dělám a je výborná 🙂

Proč jsem doma nikdy s vařením nepomáhala?

Chodili jsme na oběd do školní jídelny, nebo k babičce, která bydlela jen pár kroků od nás. Takže jsem přišla už k hotovému. A navíc, babička by nesnesla, aby jí někdo pomáhal „ona zvládne všechno sama“. Tuhle diagnózu si předáváme 🙉

OMÁČKA Z PAPRIK S KRŮTÍM KARBANÁTKEM A LUČINOVÝM KNEDLÍKEM

INGREDIENCE

Omáčka

Ghí
Papriky mix (červená, žlutá, oranžová)
Pórek
Ricotta
Sladká paprika
Smetana
Sůl

Krůtí karbanátek

200 g mleté krůtího masa
1 vejce
1 PL ghí
Sůl

Lučinový knedlík

60 g Lučiny
1 vejce
2 PL lněné mouky

POSTUP

1. Omáčka: Pórek orestujeme na ghí, přidáme papriky, sladkou papriku. Podlijeme smetanou a uvaříme do měkka, přidáme ricottu a rozmixujeme.

2. Krůtí karbanátek: Mleté maso smícháme s ghí, vejcem a smažíme na vymazané pánvi nebo na kontaktním grilu.

3. Lučinový knedlík: smícháme Lučinu, vejce, promícháme a přidáme lněnou mouku. Nalijeme do vymazaného hrnečku a dáme do mikrovnnétrouby na 800, cca na 2,5 minut. 

Můžeš podávat s bulgurem, rýží, květákovou rýží, grilovanou zeleninou či těstovinami. 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *