Fit mom, happy son

Závitky

Tohle jídlo jsem si zamilovala. Děti mají raději bez rýžového papíru.

Pokud ti závitky hned nepůjdou, nic si z toho nedělej. 

Moje první pokusy přípravy těchto závitků byly spíše komedií, než kuchařským umění. Zápasy s rýžovým papírem za tu chuť rozhodně stály. A zároveň to potvrzuje myšlenku, že odvaha zkoušet nové věci a překonávat překážky se rozhodně vyplatí. 


ZÁVITKY

INGREDIENCE

Rýžový papír
Ghí/olej

Na náplň:

Zelí (bílé a klidně i červené)
Mrkev
Paprika
Kuřecí maso/ halloumi/omeleta na proužky
Sůl
Tamari

 

POSTUP:

1. Na ghí si připravíme maso/ omeletu/ halloumi a zeleninu.

2. Osolíme a dochutíme tamari. 

3. Rýžový papír namočíme do teplé vody (podle návodu), aby změkl a dalo se s ním dobře pracovat.

4. Rýžový papír naplníme, zarolujeme a závitky opečeme v horkovzdušné fritéze (předtím potřu olejem) nebo na tukem potřené pánvi. 

 

 

Jaké jsou tvoje nejoblíbenější ingredience na náplň závitků? 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *