Fit mom, happy son

ZELŇÁKY

Nejprve manžel nechtěl ani ochutnat a když už ochutnal, tak nemohl přestat jíst. Tak vám nevím, jestli bylo lepší, když je nejedl, nebo když mu zelňáky zachutnaly 🤣🤔

Podělila jsem se i s babičkou, která má tyhle „blafy“ taky moc ráda. A strašně jí chutnaly. „Blafy“ jsou podle ní jídla, která nejsou takovými těmi „babičkovskými“ jídly na neděli, jako knedlík, omáčka, maso, řízek s bramborovým salátem atp. 😊

Já mám ráda tyhle „blafy“, než ta babičkovská. Jak to máš ty? 

ZELŇÁKY

INGREDIENCE

3 – 4 cibule (mix bílé a červené, cca 250 g)

200 g kysaného zelí (vyždímaného)

2 vejce

70 g strouhaného sýra

Sůl

Ghí

POSTUP

1. Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli osolíme a orestujeme na ghí.

2. Necháme vychladnout a mezitím vyždímáme kysané zelí, pokrájíme.

3. Smícháme s vejci a strouhaným sýrem.

4. Vmícháme orestovanou cibuli.

5. Na pečící papír vytvoříme placičky a pečeme na 180, cca 35 minut. 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *